SPECIFIC

Wil je overal kunnen vliegen (in Europa)? De specific opleiding is voor drone professionals werkzaam met geavanceerde/zwaardere drones in risicovolle gebieden, zoals nabij luchthavens en industriële gebieden/havens. 

De OmniDrones Academy SPECIFIC drone opleiding is een Nederlands- en Engelstalige opleiding en is vereist voor het uitvoeren van drone operaties met een hoger risico, zoals het vliegen in de CTR of met een drone van >2 kg in de bebouwde omgeving. 

Onze opleiding is een volwaardige EU geaccrediteerde opleiding voor de echte drone-professional. Alle facetten komen aan bod om je voor te bereiden op een veilige vluchtuitvoering voor operaties die buiten de EU Open categorie vallen. De opleiding kan op twee locaties verzorgd worden, namelijk in Noord-Nederland (Assen) of in Oost-Nederland (Doetinchem). Op beide locaties worden regelmatig Specific klassen georganiseerd.

De volgende vier stappen vormen samen de volledige Specific opleiding:

1

ONLINE

2

KLASSIKAAL

3

PRAKTIJK

4

DIPLOMA

De Specific opleiding neemt ongeveer vijf dagen in beslag, waarvan twee dagen online, twee dagen klassikaal en één dag praktijk inclusief examen. Tijdens de opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Kaartlezen; 
  • Luchtvaartregelgeving;
  • Luchtruimclassificaties;
  • Operationele procedures.
  • Vliegtuigkennis;
  • Meteorologie.
 

Daarnaast beschikt deze volledige opleiding basiskennis over de risicoanalyse SORA en wordt aangeboden inclusief geprint handboek, kaarten, overig materiaal, herexamens en lunch.

Let op: Het is van belang dat eerst de opleidingen in de open categorie doorlopen worden en de A1/A3 en A2 certificaten behaald zijn. Mocht je nog niet over deze certificaten beschikken, deze worden aangeboden bij het afnemen van een Specific opleiding bij OmniDrones Academy.

Aanmelden of vragen over de Specific opleiding? Neem via onderstaand contactformulier contact met ons op. 

VRAGEN OVER
SPECIFIC?

Neem direct contact met ons via onderstaand contactformulier.