Volg jij ons al op social media?

BURENDAG OP GRONINGEN AIRPORT EELDE

Afgelopen zaterdag hebben 2800 buren van Groningen Airport Eelde de Delivery Drone van Drone Delivery Services bewonderd, hun vliegskills op onze flight simulator beproefd en vragen aan DroneHub NNL gesteld over hoe drones in de toekomst ingezet gaan worden. Super veel enthousiasme teruggekregen en volgens onze wordt ‘maatschappelijke acceptatie’ steeds minder een issue 🤝🏻.

Bedankt voor de uitnodiging Groningen Airport Eelde, het was een zeer geslaagde dag!

26 september 2022

LNG TANKERSCHEPEN OP BEELD VANUIT DE LUCHT

Donderdag 8 september kwam er een internationale delegatie op uitnodiging van de Gasunie naar Groningen Seaports om de hier afgemeerde LNG tankerschepen te bewonderen. 🎥 Vincent Lublink en ik voeren mee op De Rottum van Wagenborg Offshore om hiervan live beelden vanuit de lucht mogelijk te maken.

8 september 2022

VOLG EEN DRONEPILOOT OPLEIDING MET HET STAP-BUDGET

Dji mavic 3 nieuws
Wil jij jezelf verder ontwikkelen of ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? 🎓 Start vanaf 1 september met een dronepiloot opleiding bij het Noorderpoort in Stadskanaal. Met het aan vragen van het STAP-budget ontvang jij maximaal €1000,- vergoeding voor opleiding en ontwikkeling. 
 
In deze drone opleiding leer jij de basis van het drone vliegen, wet- en regelgeving van de onbemande luchtvaart en maak je meteen vlieguren tijdens de praktijklessen. 
 
Meld je voor 1 september aan via https://noorderpoort.nl/cursussen-en-trainingen/dronepiloot en vraag vanaf 1 september 10:00 uur meteen jouw STAP-budget aan! 

#stap #ontwikkeling #droneopleiding

29 augustus 2022

C1-LABEL VOOR DJI MAVIC 3

Dji Mavic 3 nieuws
📣 Drone nieuws!

De Dji Mavic 3 is de eerste drone ter wereld met een C1-label, dit kondigde DJI vorige week aan. Het C1-label zal vanaf het laatste kwartaal van dit jaar gelden en dit betekent dat gebruikers van de Dji Mavic 3 mogen vliegen in de Open subcategorie A1.

Ben je al in het bezit van een Mavic 3? Dan kan je eind dit jaar een nieuwe update downloaden zodat jouw drone onder het C1-label valt.

Voor nieuwe gebruikers van de Mavic 3 betekent het dat er geen A2 dronebewijs behaald hoeft te worden. Met het C1-label wordt er namelijk gevlogen in de A1 categorie, en mag er dus ook dichterbij mensen gevlogen worden.

Meer weten? Check 👉 https://www.dji.com/newsroom/news/dji-granted-worlds-first-c1-certificate-for-mavic-3-series

25 augustus 2022

VIJF TIPS VOOR DRONE VLIEGEN IN HET BUITENLAND

Mag jij ook nog gaan genieten van een welverdiende vakantie? En neem je je drone mee naar het buitenland voor het maken van de mooiste vakantiebeelden? Check voordat je opstijgt nog wel even de volgende punten:

👨‍✈️ Check de specifieke regels van het land waar je vakantie viert, de EU regels gelden uiteraard in heel Europa maar elk EU land kan ook weer eigen lokale regels opgesteld hebben;

✈️ Ga je met het vliegtuig? Check vooraf de regels wat betreft het meenemen van een drone en bijhorende accu’s in je (hand)bagage;

⛔️ Let op lokale no-fly zones;

🤝 Zorg dat je drone goed verzekerd is, niet alle reisverzekeringen vergoeden dit;

🤳 En last but not least, zet je EASA vliegbewijs op je telefoon, zo heb je deze altijd bij de hand mocht je gecontroleerd worden.

Check, check, dubbelcheck? Let’s go! Fijne vakantie en veel (vlieg)plezier en veiligheid gewenst! 🕹

28 juli 2022

GESLAAGDE CROWDMANAGEMENT TEST OP HET TT FESTIVAL IN CENTRUM ASSEN

Het TT Festival zit er alweer een weekje op, maar wat zijn wij nog aan het nagenieten! Op het festival introduceerden wij ons nieuwe label OmniDrones Security, waarmee wij samen met JenS Security B.V. voor het eerst crowdmanagement en beveiliging hebben getest met een drone. 📹

Sander ten Bosch, directeur van het TT Festival: “Voor één drone heb je zeven reguliere camera’s nodig. Deze moeten allemaal precies de goede kijkhoek hebben, anders lijkt een plek al snel te druk. Dat heb je met drones niet. Deze test is voor ons als festival dus enorm interessant.”

Deze test vond plaats boven het dak van de HEMA waardoor we niet direct boven het publiek vlogen, want veiligheid voor alles! 🚨 Met de drone hebben we een perfecte kijkhoek vanuit de lucht waarmee we het publiek tot één kilometer afstand konden monitoren. Tevens waren de dronebeelden direct verbonden aan de controlekamer, om te testen of dit beter overzicht opleverde in de controlekamer van het festival.

JenS Security B.V. : “Jullie beeld kwam als scherpste de controlekamer binnen.”

Bedankt voor de fantastische samenwerking!
TT FestivalGemeente AssenProvincie DrentheTechHub AssenInnofestVincent Lublink
📸Dian Kors

#crowdmanagement #security #drones #beveiliging

5 juli 2022

CROWDMANAGEMENT MET DRONES OP HET TT IN ASSEN

crowdmanagement omnidrones
Tijdens het TT Festival hebben wij ons nieuwe label 🚨OmniDrones Security🚨 mogen onthullen! Vanavond gaan wij samen met Innofest en JenS Security B.V. al meedraaien en brengen wij een #drone de lucht in om te testen of dit beter overzicht in de controlekamer van het festival oplevert.

Vliegen boven mensenmassa’s is niet toegestaan, wij zullen dus boven het dak van HEMA blijven met voldoende buffer om alle bezoekers veilig te houden. Wij doen dit immers om het festival veiliger te maken en niet andersom😊.

25 juni 2022

NIEUW! OMNIDRONES SECURITY

crowdmanagement met drones
Het TT Festival is weer van start! 🏍️ Dit weekend gaan we onder begeleiding van Innofest en gezamenlijk met Jens Security het centrum van Assen monitoren met behulp van drones. Hiermee willen we aantonen op welke manieren drones bijdragen aan het slimmer en veiliger maken van festivals, door een extra perspectief vanuit de lucht te bieden. 🎥
 
Ook willen we tijdens het vliegen ontdekken wat het publiek en de medewerkers ervaren. Door drones direct naar de locatie van bijvoorbeeld een calamiteit te sturen wordt de controle ruimte meteen van extra beelden vanuit de lucht voorzien.
 
De test op het TT Festival wordt mogelijk gemaakt door Innofest Provincie GroningenProvincie FryslânProvincie Drenthe, Leeuwarden, Assen, Groningen en TT Festival.

24 juni 2022

START NU EEN DRONE OPLEIDING MET HET STAP-BUDGET

drone opleiding volgen
Wil jij jezelf verder ontwikkelen of ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? 🎓 Start na de zomervakantie met een dronepiloot opleiding bij het Noorderpoort in Stadskanaal. Met het aan vragen van het STAP-budget ontvang jij maximaal €1000,- vergoeding voor opleiding en ontwikkeling. 

In deze drone opleiding leer jij de basis van het drone vliegen, wet- en regelgeving van de onbemande luchtvaart en maak je meteen vlieguren tijdens de praktijklessen. 

Meld je voor 1 juli aan via https://lnkd.in/ehzCW-bX en vraag vanaf 1 juli 10:00 uur meteen jouw STAP-budget aan! 

22 juni 2022

VACATURE – ALLROUND DRONEPILOOT

Vacature drone instructeur
Vacature 👉 Ben jij een ervaren (hobby) dronepiloot en overweeg jij een carrière in de onbemande luchtvaart? Start nu met een #bijbaan als allround dronepiloot bij OmniDrones Academy. Je wordt intern opgeleid op het gebied van vliegen, wet- en regelgeving en het ondersteunen van clinics. 

Good to know:

👨‍✈️ Bijbaan, uren en salaris in nader overleg;
📅 Af en toe op zaterdag beschikbaar;
🎓 Interne opleiding;
📍 Omgeving Assen.

Solliciteren of geïnteresseerd in meer info? Stuur een berichtje naar egbert@omnidrones.nl

20 juni 2022

NEW ENERGY FORUM

New Energy Forum
23 juni is het zover! De tweede editie van het New Energy Forum, met als thema ‘Breaking Barriers’. Tijdens dit festival worden bezoekers uitgedaagd en geïnspireerd met de laatste ontwikkelingen in de energie- en mobiliteitstransitie.
 
Gedurende de dag zijn er verschillende demonstraties te bezoeken zoals een waterstof auto en autonoom vliegende drones. Maar hoe krijgen we nou genoeg talent om deze vervoersmiddelen te ontwikkelen, ontwerpen en te onderhouden? 💡 Egbert Swierts is aanwezig om in debat te gaan met Stefan Marges, Aldwin Oechies, Anke de Poorte en Dick van der Plas : Hoe leiden we talent op voor de werkplaats van de toekomst? 
 
Meld je aan voor een gratis toegangsticket via 👉 https://lnkd.in/g5hVSmX
 
📅 23 juni 2022 van 12:30 -17:30 uur
📍 EnTranCe, Zernikelaan 17 in Groningen
 

#newenergyforum wordt georganiseerd door EnTranCe | Centre of Expertise Energy en Hive.Mobility.

16 juni 2022

VADERDAG ACTIE

V A D E R D A G A C T I E ! 🥳
Heeft jouw vader altijd al met een drone willen vliegen en wil jij je vader met een uniek cadeau verrassen op Vaderdag?🎁 Geef hem het eerste zetje met een online drone opleiding van OmniDrones.

Ontvang t/m zondag 19 juni 10% korting* op onze online drone opleidingen! Met een online drone opleiding is jouw vader goed voorbereid en stuurt hij zelfverzekerd de drone de lucht in 🕹

*Gebruik bij het afrekenen de waardeboncode vaderdag2022

9 juni 2022

DRONE DEMO OP HET HOGELAND COLLEGE

Drone demo hogeland college

Vorige week waren wij samen met Vliegend.nl uitgenodigd op het Hogeland College in Uithuizen in het kader van de Sterk Techniekonderwijs challenge: Hoe zorgen we dat er meer jongeren voor techniek kiezen?

Hier mochten wij een drone demonstratie geven om de eerste- en tweedejaars VMBO leerlingen kennis te laten maken met drones en de toekomst van drone delivery plus de uitdagingen die het met zich mee brengt. Het enthousiasme van de leerlingen over de techniek van nu en de toekomst was duidelijk merkbaar, geweldig! 💪

6 juni 2022

OMNIDRONES BREIDT UIT

Omnidrones breidt uit

Hi! Ik ben Marianne 👋, sinds een halfjaar werkzaam bij OmniDrones en het gezicht achter de online communicatie en social media activiteiten van OmniDrones 👩🏼‍💻.

Waar je mijn collega Egbert voornamelijk ‘voor de schermen’ ziet, ben ik op de achtergrond aan het werk. Naast mijn communicatie werkzaamheden beheer ik ook de website en de online leeromgeving, controleer ik online examens en ben ik verantwoordelijk voor de planning en organisatie van evenementen tot praktijkopleidingen, want yes, het kan weer!

Ook al heb ik geen achtergrond in de drone wereld, ik leer elke dag nieuwe dingen over deze innovatieve markt met complexe wet- en regelgeving. Daarnaast heb ik net mijn drone bewijs behaald. Ik vlieg nog niet zelf maar ook dat staat op mijn to do lijstje!

Wil jij net als ik leren over de drone wereld, misschien ook wel dronepiloot worden en op de hoogte blijven van wat er zoal speelt? Volg ons op Instagram, LinkedIn & Facebook! 🤳

24 mei 2022

OPROEP

EASA SPECIFIC

📣 Is jouw organisatie op zoek naar een manier om veiliger, sneller en efficiënter te opereren en wil je daarbij drones professioneel gaan inzetten?

Om in een gemiddeld tot hoog risicoprofiel te mogen vliegen, bijvoorbeeld binnen de CTR of met een drone zwaarder dan 2 kilogram over bebouwing, is de EASA Specific Category opleiding vereist. Bovenop de online basis lessen is dit ook een klassikale opleiding en waar naast theorie ook praktijktraining wordt gegeven met als doel dat professionele drone operaties legaal, zelfstandig en succesvol worden uitgevoerd.

Geïnteresseerd?
Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de EASA Specific Category opleiding op 8 en 9 juni in Doetinchem i.s.m. HighScan Drone Solutions. Neem voor meer informatie contact op met Egbert Swierts via ✉️ egbert@omnidrones.nl of 📞 0592 868 218

16 mei 2022

PROEFTUIN 5GRONINGEN

OmniDrones is trotse deelnemer aan de proeftuin van 5Groningen  – Economic Board Groningen, voor de nieuwste generatie mobiele communicatie in Noord-Groningen. Een 5G-pilot waarin een techniek wordt ontwikkeld en getest waarbij drones onbemand lange afstanden kunnen vliegen.

Meer informatie over onze 5G-pilot? Check 👉 https://lnkd.in/gRBNm6Kv


Partners: Vliegend.nlTNOVodafoneHanzehogeschool Groningen.

9 mei 2022

MEET EGBERT SWIERTS – FOUNDER OMNIDRONES

Egbert Swierts Founder OmniDrones

Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat er een boterham te verdienen valt met speelgoed helikoptertjes 🚁. Ik wel, maar mijn directe omgeving zeker niet.

In 2012 ben ik door een echte visionair op het idee gekomen dat de onbemande luchtvaart de toekomst is! Hier geloof ik nog steeds heilig in en steeds meer onderzoeksrapporten ondersteunen dit ook. De luchtvaart en daarmee het luchtruim zal er totaal anders uit gaan zien, dan zoals wij dat nu kennen.

In de afgelopen jaren heb ik een markt zien ontstaan die, hoewel we al van ver gekomen zijn, nog steeds in de kinderschoenen staat. De techniek wordt steeds beter, slimmer en veiliger. Wet en regelgeving wordt steeds volwassener en piloten zijn steeds beter opgeleid. De maatschappij ziet haar potentie en is steeds meer bereid om deze nieuwe techniek toe te laten of zelfs te omarmen.

Als ‘entrepreneur unmanned aviation’ zet ik mij nu al een decennia lang elke dag opnieuw in om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en vooruitgang van deze bijzondere sector en doe dit nog elke dag met veel passie en plezier.

10 mei 2022

WIST JE DAT?

Hey dronepiloot! 🕹Wist je dat het inschrijven van een eigen drone met camera of met een gewicht van 250 gram of meer verplicht is? Dit doe je bij de RDW door een exploitantnummer aan te vragen, dit nummer is direct geldig voor al jouw drones, handig! Een deel van dit nummer moet je aan de drone vastmaken en inprogrammeren in de drone.

Let op! De inschrijving van je drone(s) is maar één jaar geldig en moet dus verlengd worden, dit kan vanaf 6 weken voordat het exploitantnummer afloopt.

Inschrijven of meer informatie? 👉Ga naar www.rdw.nl

28 april 2022

MIJLPAAL VOOR OMNIDRONES

Mijlpaal! Dronevlucht boven actieve luchthaven

Wat een mijlpaal! 🤩 Gisteren hebben we, tijdens het bezoek van het Droneteam van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de eerste dronevlucht op Groningen Airport Eelde uit mogen voeren terwijl de luchthaven voor ander luchtverkeer open bleef! In vele opzichten een memorabele en leerzame dag💪🏻.

Op naar een nog intensievere samenwerking tussen de regio en het Rijk om drone-innovaties op een veilige, geaccepteerde maar ook snellere manier mogelijk te maken 🛫.

22 april 2022

OMNIDRONES NU OOK ACTIEF IN OOST-NEDERLAND

Omnidrones en High Scan

Met trots kunnen we melden dat we met OmniDrones niet enkel meer Noord-Nederland bedienen met het opleiden van drone-professionals, maar nu ook Oost-Nederland! In samenwerking met Han Ruumpol van HighScan Drone Solutions brengen we met veel enthousiasme en plezier onze kennis en ervaringen over in dit prachtige deel van Nederland💪🏻

21 april 2022

VERHUISBERICHT

OmniDrones Assen

Verhuisbericht! 🗝️ Het is hier misschien iets stiller geweest.. maar stil zitten is iets wat wij zeker niet gedaan hebben. Naast dat we dagelijks nieuwe dronepiloten opleiden zijn wij ook verhuisd! Vanaf heden zijn wij gevestigd in de TechHub in Assen 📍. Een heel inspirerende werkomgeving waar tevens de verbinding wordt opgezocht met het onderwijs. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom in ons nieuwe hoofdkantoor op de Industrieweg 1 in Assen.

7 april 2022

GESLAAGD!

 

Dronepiloten geslaagd

Met trots poseren de nieuwe drone-piloten hun vers behaalde vliegbewijzen! Na een dag vol informatie en praktijktraining is deze groep zeker klaar voor hun avontuur als drone professional. 

De instructeurs op de voorgrond zijn even zo trots en kijken met voldoening terug op een geweldige dag in Warffum.

Wil jij je ook een #LevenLangOntwikkelen? Neem dan snel contact op! 

Met dank aan Vakland Het Hogeland en Noorderpoort voor het vertrouwen en Han Ruumpol, en Vincent Lublink voor jullie professionele begeleiding. 

1 december 2021

FLIGHT CREW OMNIDRONES INGEZET BIJ AED DRONE DELIVERY PROJECT

AED Drone Delivery

Gisteren hebben we mogen assisteren bij een AED Drone Delivery project van Drone Delivery Services, hierbij is onze flight crew ingezet. Dit was de eerste dronevlucht binnen het werkgebied van Groningen Seaports waarbij een AED getransporteerd werd. De demovlucht wordt gezien als een belangrijke stap naar de daadwerkelijke inzet van drones bij het terugdringen van de gevolgen bij hartfalen.

14 oktober 2021

9 DOCENTEN VAN HET UBBO EMMIUS WINSCHOTEN GESLAAGD!

Docenten Ubbo Emmius Dronepiloot

Nog net voor de zomervakantie aan, hebben negen docenten van het Ubbo Emmius in Winschoten het EU dronebewijs behaald. 🥳 De opleiding is verzorgd in nauwe samenwerking met het Noorderpoort in Stadskanaal.

De docenten van het Ubbo Emmius beschikken nu over de juiste kennis én over de vereiste ontheffingen om de leerlingen van de opleiding dronepiloot te mogen begeleiden.

De opleiding dronepiloot is mogelijk gemaakt vanuit Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Groningen. Dit is een samenwerkingsverband van Scholengemeenschap Ubbo Emmius, Dollard College en Noorderpoort om de instroom in de techniek te bevorderen.

15 juli 2021

Samenwerking met Actium Wonen

Zoek je als organisatie een oplossing voor het inspecteren van moeilijk bereikbare plekken en voorzieningen? 🔎 Met drones hebben we toegang tot plaatsen die moeilijk, gevaarlijk of onmogelijk te bereiken zijn voor bemande inspectie.

Sinds het mogelijk is om bij en boven bebouwing met een drone te vliegen, kunnen we vanuit OmniDrones Aerial Services inzetten op het aanbieden van drone inspectie en het ophalen van data ten behoeve van jouw project.

Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Actium Wonen, waarbij drones worden gebruikt om bestaande en nieuwbouw projecten goed in kaart te brengen voor bijvoorbeeld het checken van de onderhoudsstaat.

Meer weten over drone inspectie? Neem direct contact met ons op! 📞 0592 868 218

9 juli 2021

DRONE WORKSHOP BIJ OMNIDRONES ACADEMY

Drone Worksh

Nieuw bij OmniDrones Academy! 🔥 Ben jij in het bezit van een drone certificaat maar heb je nog niet het gevoel dat je alles uit je drone skills haalt? Of heb je vragen over het instellen van je drone, de juiste drone software of wil je weten hoe je de mooiste luchtopnames maakt? 📸

Onder begeleiding van een allround drone expert word jij in één dagdeel klaargestoomd voor de drone luchtvaart. Krijg tips & tricks tijdens het vliegen, antwoorden op al je vragen en ontvang een OmniDrones “Ready to Fly” starterkit!

Check hier alle ins en outs over de drone workshop

2 juli 2021

OPEN A2 IS VANAF NU LOS TE BEHALEN

easa open a2

YES! 🥳 Vanaf nu is het ook mogelijk om het aanvullende EU A2 dronebewijs los te behalen! Met dit vliegbewijs ben je bevoegd om te vliegen:

– met een middelzware drone;
– binnen het zicht van de piloot;
– dichterbij woon-, handels-, industrie of recreatiezones.

Let op! Voordat je het vliegbewijs A2 bij de RDW kunt aanvragen, moet je eerst een Nederlands A1/A3 registratie bij de RDW hebben afgerond.

Vragen over het aanvullend A2 dronebewijs? Neem direct contact met ons op ✉️

23 juni 2021

VANAF NU VERKRIJGBAAR: DE OMNIDRONES CADEAUBON

Cadeaubon OmniDrones

Wist je dat.. de online drone cursus voor het EU dronebewijs A1/A3 en A2 direct aan te schaffen is in onze webshop? Met deze cursus behaal je in één dag je EU drone bewijs en ben je Europees gecertificeerd drone piloot! 🕹️

𝗩𝗮𝗱𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝗰𝗮𝗱𝗲𝗮𝘂 𝘁𝗶𝗽! 💡 Heeft je vader altijd al een drone willen besturen maar is hij nog niet in het bezit van een EU drone bewijs? Geef je vader een cadeaubon geldig op één van onze online drone opleidingen.

17 juni 2021

ONZE NIEUWE WEBSITE IS LIVE!

Al even online, maar nog niet gedeeld.. Onze nieuwe website staat live! 🥂 Met een nieuwe huisstijl, alle informatie over de (online) drone opleidingen, ontwikkelingen rondom innovatieve drone projecten en meer! Op zoek naar een (online) drone opleiding, aanhaken bij een project of gewoon even benieuwd naar de nieuwe website? Neem nu een kijkje op onze website!

Met dank aan Lexact.nl en Jolynn Communication Design

11 juni 2021