RPA-L

Meld u vandaag aan.
Nu aanmelden

RPA-L piloot worden en daarmee vliegen onder een ROC

 

Wanneer je het maximale uit je bedrijf wilt halen, dan is vliegen onder een volledige ROC de betere keuze voor jou. Hiervoor moet je als piloot je RPA-L halen. Je toestel mag dan in de gewichtsklasse tot 25 kg zitten, je mag dan tot 120 meter hoog vliegen en tot 500 meter bij de piloot vandaan. Daarnaast zijn er nog tal van andere bijzondere bevoegdheden mogelijk.

 Om je RPA-L te halen moet je als piloot zowel theorie- als praktijklessen volgen. Om te bepalen of je over voldoende kennis (theorie) en kunde (praktijk) beschikt wordt er door de wet geëist dat je twee examens aflegt bij een erkende leerschool. OmniDrones Academy is zo’n erkende leerschool en mag daarmee zelfstandig examens afleggen. Deze erkenning is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgegeven en terug te vinden onder nummer NL-RTF-504/1.

 Om je goed voor te bereiden op beide examens is het nodig om een volledige training te volgen. OmniDrones Academy biedt de unieke kans om de eerste basiskennis online te leren! Je kan in je eigen tempo alle benodigde stof tot je nemen. “Onze online content is dagelijks aan te passen, zo weet u zeker dat u over de laatste regelgeving bezit.” 
Vervolgens volgt u klassikale lessen onder begeleiding van een ervaren docent en sluit je deze reeks af met een theorie examen.

 Na het afronden van je RPA-L theorie examen, ben je klaar voor de praktijktraining. De praktijktraining kent drie onderdelen. Zo biedt OmniDrones Academy de mogelijkheid om indoor te trainen. Wat zich erg goed leent om de eerste basis beginselen te leren en bij slecht weer uiteraard. Verder bestaat de training sowieso uit outdoor training. Dit is een verplicht onderdeel volgens de Nederlandse regeling. Hier leer je bijvoorbeeld om te gaan met verschillende weerscondities. Verder bieden wij al onze cursisten extra aan om zichzelf verder te bekwamen op één van onze flight simulators. Het lesprogramma kent diverse vluchtelementen die terugkomen tijdens je uiteindelijke examen. Ook wordt er gekeken naar werken in een team, denk hierbij aan het inzetten van een luchtwaarnemer of sensorbedienaar. Uiteraard trainen we je verder op wat je in al theorie hebt geleerd en brengen dit naar de praktijk. Zo heb je geleerd wat een FOD check is, maar heb je deze check ook echt uitgevoerd voor je eerste vlucht?

 

Wanneer je zowel je theorie- als praktijkexamen positief hebt afgerond kun je samen met je gezondheidsverklaring je brevet aanvragen bij ILenT.

 

Voor je aan de slag gaat.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je RPA-L onderdeel uitmaakt van een drie-eenheid, namelijk:

 

De piloot (RPA-L)

De gekeurde drone (S-BVL)

De operator (ROC)

 

Voor je daadwerkelijk aan de slag gaat, zal je ook de twee andere elementen moeten organiseren. Dit kan wellicht bij een bestaande ROC-houder, die al een gekeurde drone en een gekeurd handboek heeft. Of wanneer je voor zelfstandig aan de slag wilt, is dit iets om zelf te organiseren. OmniDrones Academy helpt je hier ook graag mee op weg.

Boek nu uw RPA-L opleiding

KlasseBedrijfsmatig vliegen tot 25 Kg
Tijdsbelasting- 50 uur totaal
- 2 dagen online training
- 2.5 dag Ground School, inclusief praktijkintroductie en theorie examen
- 2 dagdelen praktijkles outdoor
- 1 dagdeel praktijkexamen
ExamenZowel theorie als praktijk
DiplomaRPA-L diploma geschikt voor aanvraag bij ILenT
ErkenningDoor ILenT geaccrediteerde opleiding onder nummer NL-RTF-504/1
LocatieE-learning vanuit huis of kantoor + Klassikaal + Outdoor
Onze thuisbasis is Groningen Airport Eelde, met landelijk wisselende locaties
GroepsomvangOnline is individueel
Klassikaal is minimaal 6 en maximaal 12
Praktijk is individueel of in overleg maximaal 2 personenindividueel of maximaal 2
All-in pakketOnlinetraining + Ground School + 2 blokken praktijk + theorie- en praktijkexamen
€3700,- exclusief btw
InclusiefLesmateriaal, gebruik training-drones, koffie/thee/water en lunch
ExclusiefAanvragen bij ILenT, medische keuring, herkansing theorie examen,
Vrijstellingenbeleid Er zijn geen vrijstellingen mogelijk op onderdelen van de training

Aanmelding RPA-L

Middels dit formulier kun je je aanmelden voor de drone piloot opleiding van OmniDrones. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving per email om drone piloot te worden. Daarnaast ontvang je de betaalinformatie per email. Indien de factuur op naam van een bedrijf gesteld moet worden, vul dan ook de bedrijfsgegevens in.

Mochten er zaken vanuit ons onduidelijk zijn dan nemen wij contact met u op.

Aanhef

Bedrijfsgegevens (optioneel)

Opleiding

11 + 15 =

Volg ons

In samenwerking met

Logo ruas

Contact informatie

OmniDrones Academy
Burgemeester JG Legroweg 45a
9761 TA  Eelde

info@omnidrones.nl

Account informatie

Zoeken