Netwerk, kennis en ervaring

OmniDrones is trotse projectpartner van vele uitdagingen in verschillende sectoren. Door een groot netwerk, brede kennis en ervaring wordt ieder project met precisie en veiligheid uitgevoerd.

We sparren graag met nieuwe partijen over drone innovatie. Interesse?

Neem contact op

“Het is mooi om te zien hoe er op een testdag of demonstratie nieuwe businesscases oppoppen bij
deelnemende partijen. Het laat zien dat er vraag is naar drone-innovatie.”

Egbert Swierts
Founder – OmniDrones

COMPETENTIES

 

PROJECTMANAGEMENT

 

Van het uitwerken van eerste ideeën tot aan het organiseren van testdagen en het presenteren van projectresulaten. OmniDrones is partner in ieder stadium van het project en kan van ontwerp tot aan uitvoering alles uit handen te nemen.

 

SUBSIDIES

 

Veel projecten met betrekking tot drones hebben een innovatief karakter en dragen bij aan duurzaamheid, internationale samenwerkingen en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wij zoeken uit of en hoe jouw project financiële ondersteuning kan krijgen.

 

REGELGEVING

 

Droneprojecten gaan hand-in-hand met regelgeving. Samen met ons grote netwerk bestaande uit onder andere verschillende (semi)-overheden zorgen we met behulp van de juiste ontheffingen en vergunningen dat ieder project met respect voor regelgeving, milieu en veiligheid wordt uitgevoerd.

“Egbert previously and he is extremely well placed in the Dutch Drone industry.”

Mark

PROJECTEN

Project – Testdag interactie met autonome Renault Twizy

Tijdens een testdag voor een project rondom autonoom vervoer in samenwerking met Provincie Groningen, hive.mobility en RobotTuner hebben we via de lucht interactie gehad met de autonoom gemaakte Renault Twizy. Hierbij hebben we een follow functie gebruikt waardoor de drone zelfstandig de auto heeft kunnen volgen. Zo dragen we bij aan de integratie van autonome mobiliteit.

Project – Eerste dronevlucht zonder transponder

Samen met partner Vliegend.nl maakten we het mogelijk om tijdens het demonstratieproject PODIUM op Groningen Aiport Eelde de eerste dronevlucht te maken zónder transponder. Hierdoor vliegt de drone met minder gewicht en zijn we in staat om mogelijkheden te testen op een andere manier zichtbaar te zijn voor verder vliegverkeer.

Project – Pilot vastgoed inspectie met infrarood camera

We voerden In samenwerking met Wits Vastgoedonderhoud een inspectie-pilot met infrarood camera’s uit om de staat van gevels, schoorstenen en dakpannen te analyseren. Hierdoor wordt het werken met ladders en hoogwerkers gereduceerd, wordt waardevolle tijd bespaart en kan deze data op een later moment worden teruggehaald.

Project – Demonstratievluchten binnen de havendienst

Tijdens deze vluchten op het terrein van Groningen Seaports demonstreren we hoe drones kunnen worden ingezet binnen de havendienst en assetmanagement van Seaports. Hierbij is de focus gelegd op de kadebezetting en het snel in beeld brengen van eventuele calamiteiten, zoals in geval van brand.

“Door de vele activiteiten op ons haventerrein hebben we regelmatig schademeldingen. Door hierbij drones in te zetten, kan er snel gereageerd worden en hoeven er geen boten meer ingezet te worden. Dit kan ons duizenden euro’s per jaar schelen.”

Henk Zwetsloot
Manager Digital Innovation – Groningen Seaports

Project – Start- en landingsbaaninspectie op Groningen Airport Eelde

In opdracht van DroneHub GAE hebben we in samenwerking met Vliegend.nl een geavanceerde multirotor drone met hoge resolutie camera de lucht in gestuurd. Dit is met een automatische missie gegaan om zodoende een pilot voor baaninspectie uit te voeren.

Door deze manier van inspectie kunnen oneffenheden van wel 1 millimeter worden geregistreerd en blijven speciale rijvoertuigen gespaard.

“We onderzoeken graag de mogelijkheden die drones bieden voor ons als luchthaven en pionieren graag voor luchthavens wereldwijd. Deze test is een mooie stap richting de toekomst van onbemande luchtvaart.”

Andries Poelstra
Airport Manager – Groningen Airport Eelde

Project – Geslaagde testdag autonoom vliegen

In het kader van het langjarige programma Autonoom Vliegen in samenwerking met Provincie Groningen vond een eerste testdag plaats waarbij er succesvol werd gevlogen zonder piloot tussen twee locaties.

Op deze dag ligt de focus op de techniek, software en de programmering van de drone en maakt de flight-crew kennis met deze nieuwe vorm van vliegen.

“We zoeken als provincie naar innovatieve oplossingen voor de mobiliteit. Een van die innovatieve oplossingen zou vervoer van goederen of pakketten met drones kunnen zijn. We willen met deze testen bijvoorbeeld kijken of we met medicijnpakketten naar bepaalde gebieden in de provincie kunnen vliegen.”

Daniël Koelikamp
Programmamanager Smart Mobility – Provincie Groningen

ONS NETWERK

Beschik jij over een mooi idee, wil je aanhaken bij een project
of wil je sparren over drone innovatie?

Neem nu contact op

Neem contact op

    OVER OMNIDRONES PROJECTS

     

    “We leren elke dag, komen in aanraking met mooie innovaties
    en krijgen daarmee telkens een doorkijkje naar de toekomst.

    Vanuit de activiteiten die voort zijn gekomen uit OmniDrones Academy en Aerial Services werd steeds vaker de vraag gesteld of OmniDrones ook kon voorzien in adviezen. Vanuit dit oogpunt is OmniDrones Projects ontstaan. Hierbij begeleiden we innovatieve projecten en dragen we bij aan de doorontwikkeling en implementatie naar bedrijfstoepassingen. Dit raakt vaak de regelgeving waarin we een belangrijke rol kunnen spelen.