All-in

A1/A3+A2

Het volledige Europese dronebewijs voor de OPEN categorie

Volledig online en binnen 1 dag te halen.

Veilig voor jezelf en voor je omgeving.

Op een veilige en verantwoorde manier leren omgaan met je drone.

Met je Europese dronebewijs kan je zowel hobby- als bedrijfsmatig aan de slag!

Hoe verleidelijk het ook is, we raden je af om te vliegen zonder dronebewijs. Niet alleen is dat strafbaar, maar ook je verzekering dekt geen schades.

Neem gewoon even een paar uurtjes de tijd en doorloop onze overzichtelijke cursus. Wij zorgen ervoor dat je makkelijk en snel je dronebewijs kan halen. Hierna kan je direct aan de slag.

Weet jij dit?

Wanneer heb je een dronebewijs nodig?

Is jouw drone zwaarder dan 249 gram? Dan moet jij je dronebewijs halen. Dit kan alleen via een erkende opleider, zoals OmniDrones Academy

Elke minuut dat jij vliegt zonder dronebewijs bestaat de kans op een fikse boete of schades die je zelf moet vergoeden. Er zijn zelfs gevallen bekend dat de drone door justitie is afgepakt.

Stop met je verstoppen achter struiken

Tijdens deze cursus leer je wat je wel en niet mag. Zo kom je nooit in situaties terecht waar je niet wil komen.

Je leert in de cursus over:

De techniek

Hoe gebruik je de drone veilig?

Wet en regelgeving

Met welke drones mag je vliegen?

Waarom voor ons kiezen?

Over Omnidrones

Ons team van professionals loopt al ruim 10 jaar voorop in de onbemande luchtvaart sector. Met onze ervaring hebben we al vele klanten mogen voorzien van onze expertise. We helpen de klant niet alleen theoretisch, maar ook in het veld met praktische vaardigheden.

Dagelijks staan wij in contact met door ons opgeleide dronepiloten die actief zijn in o.a. marketing, beveiliging, inspectie of overheidsdiensten.

We kennen onze cursisten heel goed. Met onze 10 jaar ervaring hebben het lesplan helemaal geoptimaliseerd zodat de cursist zo snel mogelijk om niveau is. We vragen altijd om feedback en verwerken dit zo nodig meteen.

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Jaar ervaring
0 %
Slagingspercentage

Ervaringen

5/5

Ruim 5000+ dronepiloten gingen je voor

Ben jij de volgende?

Wil jij ook?

Trots kunnen vliegen met je drone?

Zonder dat je bang hoeft te zijn voor boetes of dat je je drone kwijt raakt?

Sluit jij je ook aan bij de trotse groep van gecertificeerde dronepiloten? Met het dronebewijs op zak kan je onbezorgd vliegen!

We hebben voor een brede groep een toegankelijke cursus ontwikkeld. Op deze manier stomen we je klaar voor het examen.

Wat kun je verwachten?

Wij zorgen dat het laagdrempelig en eenvoudig te volgen is

Wanneer je de lessen en oefenexamens maakt. Dan is de kans groot dat je het examen haalt.

Hoe werkt het?

Wij zorgen dat de online cursus laagdrempelig en eenvoudig stap voor stap te volgen is

01

Online bestellen, direct toegang tot online lesmateriaal, alles staat klaar!

02

Lees het lesmateriaal en maak de oefenexamens

03

Maak het eindexamen

04

Geslaagd? Dan ontvang je vrijwel direct een mailtje van ons met daarin een link naar de RDW om je dronebewijs te downloaden!

05

Je kan veilig en vertrouwd praktijkervaring opdoen

Wat kost het?

Normaal € 175,- nu voor € 150,-

Zodra jij je bestelling hebt gedaan krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Deze is 24/7 toegankelijk. We hebben onbeperkt oefenexamen beschikbaar gesteld, zodat je goed voorbereid met je examen kan starten. Het examen kan op elk moment worden gedaan.

Leer op een leuke en snelle manier om legaal de wereld van boven te bekijken. Verzamel jouw allermooiste vakantiefoto’s of bedrijfsmatige opnames.

Case studies

Projecten waar we trots op zijn

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Samen met Monumentenwacht hebben we door heel Nederland droneteams opgeleid om hun werkzaamheden veilig en efficiënter te maken.

Samen met Noorderpoort hebben we een eerste keuzedeel Droning opgezet om jonge studenten kennis te laten maken met de vele mogelijkheden met drones.

Diverse uitvoeringsdiensten geholpen hun om toezichthoudend taken met drones in te vullen.

In verschillende projecten lopen we voorop om complexe vluchten mogelijk te maken, er van te leren en deze kennis te delen met onze klanten. Bijvoorbeeld: vliegen op internationale luchthavens, vliegen buiten zicht van de piloot, werken met 5g technologie, vliegen op waterstof, drone in box systemen.

Wij hebben eerder samengewerkt met

Snel antwoord op jouw vragen, wel zo prettig

Veel gestelde vragen

Algemeen

Het certificaat is 5 jaar geldig

In Nederland geldt voor het drone vliegbewijs A1/A3 en A2 een minimumleeftijd van 16 jaar. In andere landen kunnen andere leeftijdsgrenzen gelden.

Sinds 31 december 2020 ben je verplicht om je online te registreren als exploitant bij de RDW. Je doet dit door een exploitantnummer aan te vragen. Dat kan als persoon of als organisatie. De kosten hiervan vind je op de website van de RDW.


Bestuur je een drone die minder weegt dan 250 gram en geen camera heeft? Dan is registratie niet nodig. Het exploitantnummer dat je van de RDW ontvangt, moet je zichtbaar aanbrengen op al je drones, bijvoorbeeld door een sticker of brandplaatje.

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle drones die kant en klaar verkocht worden en waarmee je in de OPEN categorie wilt vliegen, een nieuw CE-label hebben.

 

Afhankelijk van het gewicht van jouw drone krijgt deze een C0, C1, C2, C3 of C4 label:
• Drones die het label C0 of C1 hebben, vallen in categorie A1;
• Drones met het label C2, vallen in subcategorie A2 of A3;
• Drones met het label C3 en C4 vallen in subcategorie A3.

Voor SPECIFIC gelden vooralsnog de labels C5 en C6. Al eerder verkochte drones kunnen niet achteraf een nieuw CE-label krijgen.

Bestuur je een drone die minder weegt dan 250 gram en geen camera heeft? Dan is registratie niet nodig. Het exploitantnummer dat je van de RDW ontvangt, moet je zichtbaar aanbrengen op al je drones, bijvoorbeeld door een sticker of brandplaatje.

Heb je een drone zonder CE-label? Daarvoor geldt een overgangsperiode tot 1 januari 2023: • Met een drone tot 250 gram mag je vliegen in OPEN A1. • Drones tussen 250 en 500 gram mogen in A1 vliegen met een kennistest. • Met een drone tot 2 kilogram mag je vliegen in OPEN A2. Extra voorwaarde is wel dat je minstens 50 meter afstand houdt van personen. • Drones die zwaarder zijn dan 2 kilogram (maar niet zwaarder dan 25 kilogram) vallen in A3. • Vlieg je met een zelfgebouwde drone? Dan heb je twee mogelijkheden:

 

  1. Weegt jouw drone minder dan 250 gram? Dan kom je terecht in de OPEN A1. De voorwaarde is dat de drone geen snelheden kan bereiken van meer dan 70 km/uur.
  2. Valt jouw zelfbouwdrone niet onder punt 1 en weegt de drone minder dan 25 kilogram? Dan val je in de OPEN A3. Vanaf 1 januari 2023 mag je met jouw huidige drone zonder CE-label alleen nog in subcategorie A3 vliegen, behalve als jouw drone zelfgebouwd is en minder weegt dan 250 gram: daarvoor blijft A1 van toepassing.

Nee, dronevliegers in Nederland hebben ook te maken de Regeling Onbemande Luchtvaartuigen (ROL).

Voor bepaalde overheidsoperaties (dat geldt dus ook voor operaties van veiligheidsdiensten) kan de ROABL-regeling van toepassing zijn (= Regeling Op Afstand Bestuurde Luchtvaartuigen).

Neem contact met ons op voor meer informatie.

All-in drone opleidingen

Ja, je kan het examen op elk moment doen, deze staat na je bestelling meteen voor je klaar!

De OmniDrones Academy ALL IN opleiding is een Nederlandstalige opleiding. De opleiding is voor een groot deel online te volgen. Het bevat een online examen voor A1/A3 met 40 multiple choice vragen en het online examen van 30 multiple choice vragen voor A2 onder online toezicht.

Daarnaast zal je moeten verklaren dat je enige praktijkkennis hebt opgedaan met jouw drone. Hier helpen we je bij, bovendien hoef je geen praktische vliegtest te doen. Naast het Bewijs van voltooiing ontvang je dan uiteindelijk ook jouw Vaardigheidsbewijs.
Klik hier om je aan te melden voor de ALL IN opleiding.

Met deze opleiding op zak mag je zowel in A1/A3 als in de A2 categorie vliegen. Dit betekent dat je met een drone tot maximaal 25 kilogram mag vliegen.

Houd er rekening mee dat de drone in veel gevallen geregistreerd moet zijn. De drone mag maximaal 120 meter hoog vliegen en moet daarnaast binnen direct zicht van de piloot blijven. Met een drone tot 4 kg in de A2 mag je met een lage snelheidsfunctie tot 5 meter horizontale afstand nabij personen komen. Zonder lage snelheidsfunctie is dat 30 meter horizontale afstand. Echter, geldt er wel een algemeen verbod om boven (groepen) niet-betrokken personen te vliegen. In de A1/A3 dient de drone op 150m afstand van bebouwing, industrie en recreatiegebieden te blijven. In de A2 enkel op 75m van bebouwde infrastructuur.

Klik hier om je aan te melden voor de ALL IN opleiding.

Bij OmniDrones Academy kost de online opleiding voor het A1/A3 en A2 EU dronebewijs inclusief examen €150,- vrij van btw. Dit is inclusief onbeperkt oefenexamens en inclusief 1 gratis herexamen.

VRAGEN OVER de online DRONE OPLEIDING

Contact

Neem direct contact met ons via onderstaande contactformulier.

Veilig voor jezelf en voor je omgeving.

Op maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur op:

Copyright © 2023 OmniDrones

OmniDrones draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders